Töltött mézeskalács
- 18 - 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:
- 2 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 100 g csokoládé reszelve
- 100 g dió darálva
- 60 g kandírozott narancshéj aprítva
- 60 g cukrozott citromhéj
- 60 g mazsola
- 60 g füge kis kockákra vágva
- 2-3 ek ribizlilekvár
- rum ízlés szerint
- Tej a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a kandírozott narancshéjat, cukrozott citromhéjat, és a kis kockákra vágott fügét, mazsolát, reszelt csokoládét, darált diót, és kb. 2 - 3 evőkanál ribizlilekvárt keverjünk össze, kevés rumot adjunk hozzá.
-
Lépés 3
A tésztákat röviden gyúrjuk át, és lisztezett deszkán 5-7 mm vastagra nyújtsuk ki.
-
Lépés 4
Fektessük sütőlapra az első tésztalapot, kenjük rá a tölteléket és helyezzük rá a második tésztalapot.
-
Lépés 5
Tejjel kenjük meg és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on 18 - 20 percig süssük.
-
Lépés 7
A kihűlt süteményt vágjuk kis kockákra, cukormázzal, kandírozott cseresznyével díszíthetük.
Ha esetleg marad tészta, lisztezett deszkán gyúrjuk át, nyújtsuk 5 – 7 mm vastagságúra és szaggassunk belőle karácsonyi formákat. A kekszeket 180 °C-ra előmelegített sütőben 6 – 8 perc alatt süssük meg.