Töltött mézeskalács szívek
1 Bewertung
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 100 g dió darálva vagy aprítva
- 50 g mazsola
- 50 g kandírozott narancshéj aprítva
- 50 g mandula aprítva vagy szeletelve
- 2-3 ek baracklekvár
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát és nyújtsuk 5 - 7 mm vastagságúra, szív alakú szaggatóval szúrjunk ki szíveket.
-
Lépés 3
A töltelék hozzávalóit keverjük össze, és a szívek közepére tegyünk egy kis mennyiséget, tegyünk rá egy másik szívet, és a széleket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 4
A kekszeket tojásfehérjével kenjük meg, és mandulával vagy kandírozott cseresznyével díszítsük.
-
Lépés 5
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük meg, majd rögtön vegyük le a sütőlapról.
Tipp
Miután kihűlt, díszítheti cukormázzal is.