Körtés rétes
1 Bewertung
- 35 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 40 - 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 500 g érett körte hámozva, vékonyra szeletelve
- 50 g mazsola
- 2 ek kristálycukor
- Fél citrom leve
- kb. 100 g zsemle felkockázva
- fahéj őrölve
- porcukor
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A körtét a mazsolával, kristálycukorral, citromlével, felkockázott zsemlével és egy csipet fahéjjal keverjük össze, és negyed óráig hagyjuk állni.
-
Lépés 3
A tésztára halmozzuk rá a tölteléket. A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel, és varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 4
A rétest olvasztott vajjal kenjük meg, és kb. 30 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 5
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Mazsola helyett vagy mellé aprított diót is tehetünk, ami remekül passzol a körte ízéhez.