Körte bomba
- 8 - 10 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 adaghoz:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 50 g vaj olvasztva
- 1 cs vaníliás puding
- tej
- cukor
- 50 g joghurt
- 4 körte meghámozva, felkockázva
- 125 ml tejszín
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A réteslapokat fektessük egymásra, és vágjuk 8 egyenlő részre.
-
Lépés 3
A kávéscsészéket olvasztott vajjal kenjük ki, és béleljük a réteslapokkal. A réteslapot kenjük meg vajjal, és előmelegített sütőben 170 °C-on 8-10 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A vaníliás pudingot készítsük el a csomagoláson leírtak szerint, majd adjuk hozzá a narancshéjat és joghurtot, és keverjük simára.
-
Lépés 5
A körtét vajon pirítsuk, majd hagyjuk kihűlni és keverjük a krémhez. A felvert tejszínt is adjuk hozzá.
-
Lépés 6
A krémet töltsük az előzőleg megsütött rétestésztára, és kb. 3-4 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tálaljuk hozzá vaníliafagyit, úgy még finomabb.