Mákos – málnás rétes
- kb. 30 - 35 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 cs. máktöltelék 250g
- 1 cs. málna 250g
- 1 cs. vaníliás cukor
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A máktölteléket a csomagoláson lévő útmutató szerint készítsük el, vaníliáscukorral ízesítsük. A málnát mossuk meg, és csepegtessük le.
-
Lépés 3
Ízlés szerint 2 - 3 réteslapot fektessünk egymás mellé, és olvasztott vajjal kenjük meg, majd fektessünk rá még egy vagy két réteslapot.
-
Lépés 4
A tészta alsó harmadára kenjük fel az előkészített máktölteléket, majd erre tegyük a málnát.
-
Lépés 5
A rétes két oldalát hajtsuk be, majd konyharuha segítségével tekerjük fel a tésztát.
-
Lépés 6
A réteseket varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára, és porcukorral megszórva még melegen tálaljuk.
A még meleg réteshez kínálhatunk vaníliafagylaltot kísérőnek.