Suszterrétes
- kb. 35 perc
- 160 °C
- 140 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 18 cm átmérőjű tűzálló tálhoz:
- 1 cs Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
- 200 g szélesmetélt
- 500 g túró
- 4 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 1 cs vaníliáscukor
- 100 g kristálycukor
- 80 g mazsola
- 20 g zsemlemorzsa
- Fél citrom héja reszelve
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szélesmetéltet sós vízben félig főzzük meg és alaposan csepegtessük le.
-
Lépés 3
A töltelékhez a túrót keverjük össze a tojássárgájával, vaníliáscukorral, mazsolával, citromhéjjal és kristálycukorral.
-
Lépés 4
A tojásfehérjét keményre verjük fel, és a főtt tésztával együtt adjuk a túrós masszához.
-
Lépés 5
Egy kizsírozott tűzálló tálat vagy sütőformát szórjunk meg zsemlemorzsával, és fektessünk bele 4 réteslapot úgy, hogy a tésztaszélek kilógjanak a formából. A lapok közé kenjünk olvasztott vajat.
-
Lépés 6
A túrótölteléket helyezzünk a tésztára, a széleket hajtsuk rá és igazítsuk tetszése szerint.
-
Lépés 7
A rétest előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük, amíg aranysárgára nem lesz. Porcukorral szórjuk meg és még forrón tálaljuk.
Akár főételként is tálalhatjuk egy leves után, nagyon kiadós, finom fogás.