Színes gyümölcsös rétes
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 100 g zsemlemorzsa
- 70 g vaj
- 700 g friss gyümölcs igény szerint alma vagy körte szeletelve, magozott cseresznye, negyedelt sárga- vagy őszibarack, felezett szilva
- Fél citrom leve
- Kevés fahéj őrölve
- 100 g cukor
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemlemorzsát vajon pirítsuk meg, fahéjjal és citromlével ízesítsük, és felezzük el a két réteshez, szórjuk az előkészített réteslapokra.
-
Lépés 3
Az előkészített gyümölcs felét halmozzuk a rétestésztára, és ízlés szerint cukrozzuk. Ne tegyünk túl sok gyümölcsöt a rétesbe, mert úgy nehezebb feltekerni, és sütéskor szétfolyik.
-
Lépés 4
A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel, varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.
Különlegessé tehetjük a rétest, ha meggyszósszal kínáljuk:
1 tk vaníliás pudingport, 1 tojás sárgáját, 50 g kristálycukrot és 1 tk vaníliás cukrot kevés tejjel keverjünk össze. Főzzük fel, hagyjuk hűlni, majd keverjünk hozzá 1 stampedli meggylikőrt, és ezzel kínáljuk a rétest.