Szőlős – túrós rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 25 perc
  • 200 °C + 180 °C
  • 180 °C + 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 3 rúdhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, és konyharuhával itassuk fel róla a vizet, majd magozzuk ki.

  3. Lépés 3

    A túrót törjük át, majd a vajjal/margarinnal keverjük habosra, egyenként dolgozzuk bele a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, végül a tejfölt.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval , majd a több részletben beleszórt kristálycukorral verjük kemény habbá.

  5. Lépés 5

    Egyharmadát adjuk a krémhez, a maradékot több részletben, a liszttel felváltva forgassuk a krémhez.

  6. Lépés 6

    A rétestésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő, és tegyük rá a töltelék harmadrészét. erre tegyük a kimagozott szőlőt, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.

  7. Lépés 7

    Ugyanígy készítsük el a másik két rudat is.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig süssük, majd kapcsoljunk vissza 180 °C-ra és további 20-25 percig süssük.

  9. Lépés 9

    A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Elkészíthetjük a 3 rúdat különböző gyümölcsökkel is. A szőlőn kívül még használhatunk például barackot vagy meggyet is, mindkettő jól passzol a túróhoz.

Köszönjük szépen Bévárdi Józsefné receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!