Szilvás rétes dióval
- 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 700 g szilva kimagozva, negyedelve
- 60 g kristálycukor
- 60 g dió darálva
- 70 g zsemlekocka
- 60 g zsemlemorzsa
- 50 g vaj vagy margarin
- Kevés fahéj őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemlemorzsát vajon, vagy margarinon pirítsuk aranysárgára. 2 evőkanál cukrot adjunk hozzá, és kicsit pirítsuk tovább.
-
Lépés 3
A szilvadarabokat a maradék cukorral, darált dióval, fahéjjal, és a zsemlekockával keverjük össze.
-
Lépés 4
A pirított zsemlemorzsa felét tegyük az előkészített rétes alsó harmadára, majd erre halmozzuk az előkészített gyümölcstöltelék felét.
-
Lépés 5
A rétes két oldalát hajtsuk be, konyharuha segítségével tekerjük fel, és varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Olvasztott vajjal vagy margarinnal kenjük meg.
-
Lépés 6
A másik rétessel ugyanígy járjunk el.
-
Lépés 7
A szilvás rétest tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára.
Zsemlekockát legjobb elkészíteni előző napi zsemléből, vagy toastkenyérből a héja nélkül.