Túrós rétes
- kb. 25 - 30 perc
- 190 ºC
- 170 ºC
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g tejföl
- 500 g túró
- 125 g cukor
- 3 tojás
- 25 g étkezési keményítő
- Csipet só
- Fél citrom leve
- vaj olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tejfölt, tojást, étkezési keményítőt, sót és citromlevet jól keverjük össze.
-
Lépés 3
Egy megnedvesített konyharuhát terítsünk ki, egy szárazat helyezzünk fölé. A réteslapot olvasztott vajjal kenjük meg, majd helyezzünk rá egy másikat.
-
Lépés 4
A töltelék felét a tészta alsó harmadára tegyük, az oldalait hajtsuk be, a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 5
A rétest helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
A töltelék másik felét a maradék tésztára helyezzük, és ismételjük meg a műveletet.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.
Még finomabb lesz, ha a citrom héját is belereszeljük a töltelékbe.