Zsemlés – tejfölös rétes
- kb. 35 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 3 db zsemle előző napi, apróra kockázva
- 1 db alma hámozva, apró kockákra vágva
- 30 g vaj
- 1/16 l tej
- 2 tojás
- 30 g porcukor
- 30 g túró
- 1,5 ek tejföl
- 1 db citrom héja reszelve
- 1,5 ek mandula szeletelve
- 1,5 ek mazsola
- 1/2 l tej
- 50 g cukor
- 1 tojás
Az öntethez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemléket kockázzuk fel, az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel apró kockákra.
-
Lépés 3
A vajat és a tejet melegítsük fel, a zsemlekockákat tegyük tálba, és öntsük rá a meleg tejet.
-
Lépés 4
A maradék hozzávalót is adjuk hozzá, és jól keverjük össze.
-
Lépés 5
A tölteléket halmozzuk az előkészített tésztára, a két rétest tekerjük fel és tegyük sütőformába.
-
Lépés 6
Az öntethez a tejet a cukorral és a tojással keverjük össze. Az öntet felét öntsük a sütőformába helyezett rétesre.
-
Lépés 7
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, időközben a maradék öntettel locsolgassuk.
-
Lépés 8
A sült rétest vegyük ki a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, de még melegen tálaljuk.
Alma helyett használhatunk körtét vagy barackot is a recepthez, úgy is nagyon finom.