Füstölt húsos – lencsés rétes
- kb. 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 100 g fehérkenyér felkockázva
- 1/8 l víz
- 200 g főtt füstölt hús apróra vágva
- 1-2 kis fej hagyma finomra aprítva
- 1 ek olaj
- 50 g vaj vagy margarin
- 2 tojás sárgája
- 400 g lencse megfőzve
- 1 ek tárkonyecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk édespetrezselyem szárított, morzsolva
- Só, bors ízlés szerint
- vaj vagy margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kenyérkockákat vízzel öntsük le, és kb. 10 percig áztassuk.
-
Lépés 3
A füstölt húst és hagymát forró olajban pirítsuk meg.
-
Lépés 4
A vajat a tojás sárgájával keverjük habosra. A kenyeret nyomkodjuk ki, és keverjük össze a füstölt hússal, hagymával és lencsével. Mustárral, fokhagymával, édespetrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A tölteléket kenjük a tésztára, a széleket hajtsuk be, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük varrattal lefelé sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.
Használhatunk a recepthez konzerv lencsés is.
Tálaljuk a rétest friss, ropogós salátával!