Hússal töltött réteskosárkák
- 25 - 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 60 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 100 g zöldborsó
- 2 tojás
- 2 ek tej
- 3 szelet toastkenyér
- 750 g darálthús
- 1 ek paradicsomszósz
- só cayennei bors
- 100 g kukoricakonzerv lecsepegtetve
- 100 g koktélparadicsom negyedelve
- Kevés vaj olvasztva
- a díszítéshez oregánó
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A borsót hagyjuk kiolvadni. Vajazzunk ki muffinformát.
-
Lépés 3
A toastkenyeret vízben áztassuk meg. A darálthúst, 2 tojást, tejet, paradicsomszószt és a kinyomkodott toastkenyeret keverjük össze. Sóval és cayennei borssal fűszerezzük. A borsót, kukoricát és paradicsomot óvatosan keverjük a húsos masszába.
-
Lépés 4
A réteslapokat vágjuk 4 egyforma darabra.
-
Lépés 5
Kettesével fektessük egymásra a lapokat, úgy, hogy az elsőt megkeni olvasztott vajjal.
-
Lépés 6
Az előkészített réteslapokat helyezzük a vajjal kikent muffinformába, majd töltsük meg a húsos masszával.
-
Lépés 7
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 8
A kész réteskosárkákat emeljük ki a formából, és oregánóval díszítsük.
Használhatunk friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsót is.