Póréhagymás “pizza” sonkával és ementáli sajttal
- 15-20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 db póréhagyma csíkokra vágva
- 200 g sonka csíkokra vágva
- 50 g ementáli sajt reszelve
- 125 g krémtejszín
- 3 tojássárgája
- Só és bors
- vaj vagy margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A póréhagymát sós vízben rövid ideig blansírozzuk.
-
Lépés 3
A krémtejszínt keverjük össze a tojássárgákkal, és sajttal, sóval, borssal ízesítsük.
-
Lépés 4
A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a tészta széle jobbra is és balra is lógjon le kb. 5 - 6 cm-re.
-
Lépés 5
A sonkát és a csíkokra vágott póréhagymát helyezzük a tésztára, és a tejszínes - sajtos keveréket öntsük rá. A lelógó tésztaszéleket hajtsuk fel.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük.
-
Lépés 7
Vágjuk négy részre, és még forrón tálaljuk.
A krémtejszínes alap helyett használhatunk paradicsomszószt is, amit fokhagymával, oregánoval, bazsalikommal fűszerezzünk meg.