Pisztrángos táskák
0 Bewertungen
- kb. 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 táskához:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g füstölt pisztráng
- 2 ek tejföl
- Fél citrom leve
- 1 köteg snidling finomra vágva
- Só és bors
- 1 tojás fehérje a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pisztrángfilét vágjuk kis darabokra, és citromlével, sóval, borssal fűszerezzük, majd a tejföllel és aprított snidlinggel keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztalapokat vágjuk 9 négyzetre, tojásfehérjével kenjük meg, és hármasával helyezzük egymásra a lapokat.
-
Lépés 4
A töltelékből formázzunk kis golyókat, és tegyük a tésztanégyzetek közepére. A sarkokat húzzuk fel, és csomagoljuk be a tölteléket.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Dekoratív köret: 250 g tejszínt 2 – 3 evőkanál áfonyával keverjünk össze!