Spárgarudak nyers sonkával
1 Bewertung
- kb. 4-5 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 7 rúdhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 21 db friss zöld spárga
- 7 szelet nyers sonka
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát sós vízben főzzük készre, jól csepegtessük le és hűtsük le.
-
Lépés 3
A tésztából vágjunk kb. 5 cm széles csíkokat.
-
Lépés 4
2-3 felezett spárgát tekerjünk bele a nyers szalonnába. A tésztacsíkokat tekerjük a sonkába csomagolt spárga köré és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 4 percig süssük.
Tipp
Ha konzerv spárgából készítjük el az ételt, nem szükséges megfőzni.
Tálalás előtt egy kevés extra szűz olívaolajjal locsoljuk meg.