Tepertővel töltött zsákok
- kb. 10 - 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g tepertő durvára aprítva
- 250 g főtt burgonya szeletelve
- 100 g tejföl
- 1 kis fej hagyma apróra kockázva
- 2 ek olaj
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- só bors, majoranna
- 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- petrezselyem aprítva
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a a főtt burgonyát és a tepertőt, és pirítsuk együtt.
-
Lépés 3
A masszát jól keverjük össze, sóval, borssal, majorannával és fokhagymával ízesítsük, adjuk hozzá a petrezselymet, keverjük hozzá a tojást és a tejfölt, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A tésztalapokat hajtogassuk szét, vágjuk ketté, majd hajtsuk félbe, így négyzeteket kap.
-
Lépés 5
1 - 2 ek. tölteléket helyezzünk a tésztanégyzetek közepére, és a sarkokat húzzuk a töltelékre, a tetejét, mint a zsák száját, húzzuk össze.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára, vagy forró, bő olajban süssük ki.
A tölteléket változatossá tehetjük. ha a tepertőhöz babot vagy káposztát is használunk.