Chilis rákok rétestésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 5-8 perc
  • Forró olajban
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kiolvasztott rákot mossuk meg hideg vízben, majd csepegtessük le.

  3. Lépés 3

    A rákokat tegyük egy tálba, daráljunk rá borsot, csurgassunk rá a chiliszószt és keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A friss rétestésztát hajtsuk szét, majd félbehajtva vágjuk kb. 5 centis csíkokra. A tésztacsíkokat kenjük meg felvert tojással. A rákfarkat göngyöljük a tésztába.

  5. Lépés 5

    A becsomagolt rákokat forró olajban, közepes lángon süssük szép pirosra. Konyhai itatósra szedjük ki, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

  6. Lépés 6

    A szószhoz a zöldfűszereket vágjuk apróra, tegyük tálba, majd kanalazzuk hozzá a majonézt, joghurtot és mustárt. Ízesítse sóval, citromlével, darált borssal, és jó alaposan keverjük össze.

  7. Lépés 7

    A rákokat tálaljuk üvegkelyhekbe, vagy tálkákba és a szósszal kínáljuk. Remek előétel, vagy vendégváró csemege.

Tipp

Félbevágott kókuszdióban is tálalhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!