Fahéjas vitorla

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 5 - 7 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 7 perc

Hozzávalók Hozzávalók 30 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A réteslapokat hajtsuk szét, kettőt helyezzünk egymásra, a lapok közé kenjünk olvasztott vajat, és szórjunk cukrot és fahéjat.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszanti irányban felezzük el, majd az így kapott téglalapokból vágjunk háromszögeket. A háromszögek széleit könnyedén nyomkodjuk le.

  4. Lépés 4

    A háromszög alakú tésztákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 5 - 7 perc alatt süssük aranysárgára. Miután kihűlt, krémdesszerthez, parféhoz vagy fagylaltkehelyhez szervírozzuk!

Tipp

A fahéjas vitorla édes ropogtatnivalóként is megállja a helyét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!