Fahéjas vitorla
0 Bewertungen
- kb. 5 - 7 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 7 perc
Hozzávalók Hozzávalók 30 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- vaj a kenéshez
- finomszemcsés kristálycukor
- fahéj őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A réteslapokat hajtsuk szét, kettőt helyezzünk egymásra, a lapok közé kenjünk olvasztott vajat, és szórjunk cukrot és fahéjat.
-
Lépés 3
A tésztát hosszanti irányban felezzük el, majd az így kapott téglalapokból vágjunk háromszögeket. A háromszögek széleit könnyedén nyomkodjuk le.
-
Lépés 4
A háromszög alakú tésztákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 5 - 7 perc alatt süssük aranysárgára. Miután kihűlt, krémdesszerthez, parféhoz vagy fagylaltkehelyhez szervírozzuk!
Tipp
A fahéjas vitorla édes ropogtatnivalóként is megállja a helyét.