Finom rétes áfonyával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 - 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 50 g aszalt áfonya finomra aprítva
  • 2 db alma meghámozva, felkockázva
  • 1 db kis körte hámozva és felkockázva
  • 25 g barna cukor
  • 10 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db narancs
  • 30 g margarin olvasztva
  • 1 tk porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az aszalt gyümölcsöt 100 ml forró vízzel öntsük le, és kb. 10 percig hagyjuk állni.

  3. Lépés 3

    Az almát, körtét, cukrot és a fűszereket egy serpenyőben hevítsük fel, és kb. 5 percig karamellizáljuk. Az aszalt gyümölcsöt a vízzel és a narancsgerezdekkel keverjük össze, és adjuk a többi gyümölcshöz. Állandó keverés mellett kb. 5 - 7 percig főzzük, amíg a leve elfő. Hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A gyümölcsös keveréket halmozzuk a tészta alsó harmadára. A tésztaszéleket hajtsuk be, majd a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.

  5. Lépés 5

    A rétest varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Aszalt áfonya helyett használhatunk aszalt sárgabarackot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!