Gyümölcsös tornyocskák sült réteslapokon
- kb. 8 - 10 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g málna
- 250 g áfonya
- 350 g mascarpone
- 2 ek méz
- 100 g porcukor
- 1 db narancs héja reszelve
- 100 ml tejszín
- Mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A réteslapokat vágjuk négyszögekre, vajjal kikent sütőformába fektetve 190 °C-on süssük világosra, vegyük ki, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A krémhez a mascarponét mézzel, porcukorral és a narancshéjjal keverjük simára, majd óvatosan adjuk hozzá a habbá vert tejszínt.
-
Lépés 4
A krémet töltsük csillagcsőrű habzsákba.
-
Lépés 5
4 tányérra helyezzünk a sült réteslapból, vigyük fel a krémet, tegyünk rá a gyümölcsökből, majd újabb réteslap következik, ismét krém, majd gyümölcs. A rétegezést addig folytassuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
-
Lépés 6
A tetejét díszítsük krémmel és mentalevéllel.
Tante Fanny friss rétestésztája ideális alapanyag könnyű, krémes desszertekhez.