Habos rétes
0 Bewertungen
- 5-8 perc
- 200 ºC
- 180 ºC
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 nagy pohár tejföl
- 1/8 l tej
- 1/8 l tejszín
- 5 dkg cukor
- 1 ek rum
- szezonális gyümölcs
- 2 csomag vaníliáscukor
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rétestésztát vágjuk 10 x 10 cm nagyságú négyzetekre, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 ºC-on süssük, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt és a vaníliáscukrot keverjük simára, a tejet, rumot és a cukrot is keverjük hozzá.
-
Lépés 4
A megsütött tésztát és a krémet felváltva rétegezzük egymásra, így egy emeletes rétest kapunk.
-
Lépés 5
Tetejét tejszínhabbal és szezonális gyümölccsel díszítsük.
Tipp
A gyümölcsöket nem csak a tetejére, hanem a krém és a tészta közé is tehetjük vékonyra szelve.