Ciprusi sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet a cukorral és a vaníliarúdból kikapart vaníliával főzzük fel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a búzadarát. Takarék lángon állandó keverés mellett kb. 10 percig főzzük, majd tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A tojást és a tojássárgáját keverjük össze, adjunk hozzá 30 g vajat, és keverjük a grízes masszához.

  4. Lépés 4

    Egy tűzálló sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.

  5. Lépés 5

    A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, és a vajazott oldalukkal felfelé helyezzük a formába, úgy, hogy a tészta egy kicsit kilógjon a széleken. A kihűlt grízes masszát öntsük a tésztára, majd egy tésztalapot helyezzünk rá, és a kilógó tésztaszéleket is hajtsuk a töltelékre.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben, alsó sínen kb. 40 percig süssük. Szükség esetén kb. 20 perc után takarjuk le alufóliával, és így süssük tovább.

  7. Lépés 7

    A kész süteményt fahéjas porcukorral hintsük meg, a formában hagyjuk kicsit hűlni, és éles késsel szeleteljük.

Tipp

Ez az édes sütemény langyosan a legfinomabb, kínáljunk hozzá egy erős feketekávét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!