Hagymás – olívás sütemény
- kb. 30 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 sütőformához:
- 3 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 kis fej hagyma szeletekre vágva
- 1 köteg újhagyma 1cm vastag karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 2 ek olívaolaj
- 2-3 ek méz
- Só, bors ízlés szerint
- 4 ek fekete olivabogyó
Az öntethez:
- 200 g friss kecskesajt ízlés szerint
- 150 g krémtejszín
- 4 tojás
- kömény őrölve
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, a hagymát futtassuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és az újhagymát, pirítsuk át, vegyük le a tűzről, csorgassuk rá a mézet, sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 3
Az öntethez a friss kecskesajtot, krémtejszínt és tojást keverjük habosra, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük.
-
Lépés 4
A réteslapokat vajjal kenjük át, helyezzük vajjal kikent sütőformába úgy, hogy a tészta körben kicsit kilógjon. A hagymás tölteléket rakjuk a tésztára, az öntetet öntsük rá, szórjuk rá az olajbogyót. A kilógó tésztaszéleket igazítsuk, majd vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben, középső sínen süssük kb. 30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Kecskesajt helyett használhatunk mozzarella sajtot is.