Indiai tésztatáskák
- kb. 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 350 g bárányhús darálva
- 1 késhegynyi kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 db chilipaprika aprítva
- 1 nagy fej hagyma felaprítva
- 3 db újhagyma karikákra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk gyömbér
- 1 késhegynyi curry
- 1 ek friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
- vaj olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát az olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a darált bárányhúst, jól süssük át, majd adjuk hozzá a fokhagymát, újhagymát és gyömbért, fűszerezzük ízlés szerint, és takarék lángon főzzük össze, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, és hosszában vágjuk három csíkra.
-
Lépés 4
A tésztacsíkok alsó sarkára tegyünk 1 - 1 kanál tölteléket, a szemközti sarkot hajtsuk a töltelékre, háromszöget kapunk, és a hajtogatást addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy, és egy vastagabb háromszög alakú csomagot kapunk.
-
Lépés 5
A többi tésztalappal ugyanígy járjunk el, a végén olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 15. perc alatt süssük aranysárgára.
Ezt a töltött tésztát forró olajban is kisüthetjük!