Tunéziai tésztatáskák
- 3 -5 perc
- Forró olajban
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 db nagy burgonya apróra kockázva
- 1/2 köteg petrezselyemzöld aprítva
- 1 doboz olajos tonhal (195 g)
- 2 fej hagyma finomra aprítva
- 1 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- 1/2 l olaj a sütéshez
- Fél citrom negyedelve
- 1 tojásfehérje a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kockákra vágott burgonyát bő olajban süssük ki, vegye ki és tegyük félre.
-
Lépés 3
Ugyanebben az olajban a hagymát és a petrezselymet pirítsuk meg.
-
Lépés 4
A burgonyát, hagymát, petrezselymet, tojást és a lecsöpögtetett tonhalat keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A tésztalapokat tojásfehérjével kenjük meg, vágjuk 4 egyforma nagyságú darabra, és két-két lapot helyezzünk egymásra.
-
Lépés 6
1 - 2 evőkanál tölteléket tegyünk a tésztalapok alsó részére, a tészta másik felét hajtsuk rá, a széleket nyomkodjuk jól össze, így töltött táskákat kapunk.
-
Lépés 7
A táskákat villa segítségével tegyük forró olajba, és mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
-
Lépés 8
A negyedelt citrommal és petrezselyemmel tálaljuk.
Kínáljunk hozzá forró mentateát!