Brokkolis – burgonyás rétes citromos joghurttal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1 db brokkoli (kb. 250 g) főzve, rózsáira szedve
  • 4 db burgonya főzve, hámozva, negyedelve
  • 3 ek étolaj
  • 40 g mandula
  • 1 tojás
  • 250 g szójajoghurt
  • Fél citrom leve
  • szerecsendió őrölve
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 175 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A brokkolit főzzük roppanósra, a burgonyát a héjában főzzük puhára. A brokkolit szedjük rózsáira, a burgonyát hámozzuk meg és negyedeljük. 1 ek. olajat hevítsünk fel, a brokkolit, burgonyát és mandulát pirítsuk át, sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük. A masszát hagyjuk jól kihűlni, majd keverjük hozzá a tojást.

  3. Lépés 3

    A tésztához réteshez 3 lapot használjunk fel.

  4. Lépés 4

    A masszát felezzük el, és tegyük az előkészített rétestészta alsó harmadára. A széleket hajtsuk be, majd a rétest tekerjük fel.

  5. Lépés 5

    Mindkét rétest helyezzük varrattal lefelé sütőpapírral bélelt tepsire, és olajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A rétest előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük ropogósra.

  7. Lépés 7

    A joghurtos öntethez a joghurtot, citromlevet keverjük össze, pici sóval ízesítsük, és ezzel kínáljuk a rétest.

Tipp

Szójajoghurt helyett sima joghurtot is használhatunk az öntethez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!