Gombás rétestekercsek
- 35 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 80 g vaj
- 20 dkg liszt
- 1/8 l tej
- 700 g gomba finomra vágva
- 1 fej hagyma finomra vágva
- 2 ek petrezselyem aprítva
- 3 tojássárgája
- 4 ek tejföl
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a lisztet. Rövid ideig pirítsuk, majd a felmelegített tejet öntsük hozzá. Állandó kevergetés mellett kb. 2 percig főzzük.
-
Lépés 3
A hagymát vajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az összevágott gombát és addig pároljuk, míg a leve elfő. A petrezselymet keverjuk hozzá és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A tejfölt és a tojássárgáját keverjük össze, majd adjuk a gombához, és ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
-
Lépés 5
A töltelék felét mindig a tészta alsó harmadára tegyük, a tésztaszéleket hajtsuk be és konyharuha segítségével tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 6
Vágjuk egyforma méretű darabokra, és egy tűzálló tálba szorosan helyezzük őket egymás mellé.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.
A sütés felénél a tekercsek tetejére szórhatunk reszelt sajtot.