Hagymás rétes
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 5-6 fej hagyma finom szeletekre vágva
- 20 dkg vaj
- Só, fűszersó, bors, cayenni bors ízlés szerint
- Kevés kömény őrölve
- vaj a kenéshez, olvasztva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát vajon pirítsuk aranysárágra, fűszerezzük és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
Rétesenként 2 - 2 lapot használjunk fel, a hagymás massza felét használjuk fel egy réteshez. A tölteléket a tészta alsó harmadára tegyük, majd tekerjük fel a rétest és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 4
A rétest olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Tálaljuk a hagymás rétest zöldfűszeres-, fokhagymás- vagy lazacos szósszal (10 dkg aprított lazacszeletet keverjünk össze sóval, fehér borssal és tejföllel).