Köleses-mángoldos rétes csicsókaszósszal
- kb. 35 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- Fél fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa durvára reszelve
- 500 g mangoldlevél blansírozva
- 125 g tejföl
- 1 tojássárgája
- 500 g köles párolva
- 1 tojásfehérje a tojáshabhoz
- Só, bors ízlés szerint
- 1 ek zöldfűszerkeverék
- vaj a kenéshez olvasztva
A csicsókaszószhoz:
- 350 g csicsóka
- 250 g zöldségleves / leveskockából
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon pirítsuk meg.
-
Lépés 3
A sárgarépát és blansírozott mángoldot adjuk hozzá, és rövid ideig pirítsuk.
-
Lépés 4
A tejfölt keverjük simára. Keverjük hozzá a tojássárgáját. Adjuk hozzá a lencsét és a mángoldos - sárgarépás zöldségkeveréket is, és jól keverjük össze.
-
Lépés 5
A felvert tojásfehérjét óvatosan keverjük a masszához, sóval, borssal, fűszerkeverékkel ízesítsük.
-
Lépés 6
A réteslapra kenjük a masszát, tekerjük fel, olvasztott vajjal kenjük meg és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Lépés 7
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
-
Lépés 8
A kockára vágott csicsókát a zöldséglevesben főzzük puhára. Rúdmixerrel pürésítsük, majd keverjünk hozzá egy kis tejfölt. Sóval, borssal ízesítsük.
-
Lépés 9
A forró rétest a csicsókaszósszal szervírozzuk.
A mángold helyett használhatunk spenótot is, ha épp nincs a mángoldnak idénye, és nehéz beszerezni.