Paradicsomos – ruccolás – parmezános rétes
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g tejszín
- 100 g sovány túró
- 100 g friss parmezán reszelve
- 1 tojás
- 2-3 ek kukoricakeményítő
- 4 ek fenyőmag finomra aprítva
- 200 g paradicsom magozva csíkokra vágva
- 100 g ruccola durvára vágva
- 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 2 ek ecet
- Só, bors, szerecsendió és cukor ízlés szerint
- 5 ek olívaolaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejszínt keverjük simára. A túrót, parmezánt, tojást, keményítőt és fenyőmagot keverjük hozzá.
-
Lépés 3
A paradicsomot és fokhagymát keverjük össze, ecettel és fűszerekkel ízesítsük.
-
Lépés 4
A rétestésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.
-
Lépés 5
Egy réteslapot kenjünk meg olívaolajjal, majd egy másikat fektessünk rá, és ezt is kenjük meg. Így készítsük el mindhárom réteshez.
-
Lépés 6
A tölteléket tegyük az előkészített rétesekre, a tésztaszéleket hajtsuk be, tekerjük fel, jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük meg olívaolajjal.
-
Lépés 7
A rétest villával szurkáljuk meg pár helyen, hogy sütéskor a gőz távozni tudjon.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 percig süssük.
Parmezánforgácsos rukkolasalátával kínáljunk, amelyet meglocsolunk extraszűz olívaolajjal.