Rebarbarás rétes
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 kg rebarbara hámozva és kb. 15 cm hosszú darabokra vágva
- 200 g porcukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 db citrom héja reszelve
- 80 g mandula darálva
- 50 g vaj vagy margarin
- 50 g zsemlemorzsa
- 100 g kristálycukor
- Kevés fahéj őrölve
- vaj vagy margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rebarbarát keverjük össze kristálycukorral és kb. 1/4 órát hagyjuk állni.
-
Lépés 3
A vajat vagy margarint melegítsük fel, ebben pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a mandulát, vaníliáscukrot, porcukrot és a reszelt citromhéjat.
-
Lépés 4
A tésztát szórjuk meg a morzsával. Mindegyikre helyezzünk 3 - 3 rebarbaradarabot, a tésztalapok szélét hajtsuk be és tekerjük fel a réteseket. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük és olvasztott vajjal vagy margarinnal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.
Keverjünk össze 250 g tejszínt 2 evőkanál mézzel, szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel, és ezzel kínáljuk a rétest. Ez a rebarbara ízét még intenzívebbé teszi.