Zöldséges rétes párnák
- kb. 12 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 18 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
- 2 db sárgarépa hámozva, reszelve
- 1 db kisebb cukkini hámozva, reszelve
- 1 kis fej vöröshagyma aprítva
- 1 doboz babcsíra (90g)
- Só, bors ízlés szerint
- 1 ek zsiradék
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 tojás
- vaj olvasztva
- 2 ek ketchup
- 2 ek sötét szójaszósz
- 2 tk erőspista
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- A receptről készült képeket megtekinthetjük itt
A mártogatóhoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát dinszteljük meg a zsiradékon, majd adjuk hozzá a lereszelt zöldségeket. 6 - 7 percig süssük, majd adjuk hozzá a csírát és a szójaszószt is. Fűszerekkel ízesítsük és adjuk hozzá a tojást is.
-
Lépés 3
A friss rétestésztát vegyük ki a csomagolásból, hajtogassuk szét, és kettesével fektessük egymásra.
-
Lépés 4
A réteslapokat vágjuk 6 egyforma méretű téglalapra. A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, majd a téglalapok alsó sarkára tegyünk 1 - 1 evőkanál tölteléket.
-
Lépés 5
A tésztát hajtsuk a töltelékre, háromszög alakot kapjunk, a hajtogatást addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy, a végén a maradék tésztát hajtsuk be egyenesre.
-
Lépés 6
Az így elkészített párnákat tegyük tepsire, kenjük át vajjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
A mártogató hozzávalóit keverjük össze, és ezzel kínáljuk a rétespárnákat.
Ha nincs időnk a mártogatóst elkészíteni, kínálhatunk hozzá megvásárolt édes-savanyú szószt is.
Köszönjük Hadarik Rita receptjét.