Cseresznyés torta plundertésztából
- kb. 35 - 40 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 500 g cseresznye magozva
- 3 ek vörösbor
- 100 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 késhegynyi fahéj őrölve
- 50 g kukoricakeményítő
- 100 g mandula darálva
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot addig melegítsük fazékban, amíg folyékony és világosbarna nem lesz, majd rögtön öntsük fel a vörösborral, adjuk hozzá a cseresznyét és a vaníliáscukrot, rövid ideig főzzük, amíg a cukor újra feloldódik, és adjuk hozzá a fahéjat is.
-
Lépés 3
A cseresznyés masszához adjuk a keményítőt, keverjük bele a mandulát, és tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 4
Egy kör alakú tortaformát olvasztott vajjal, vagy margarinnal kenjünk ki, béleljük az élesztős leveles tésztával, töltsük bele a kihűlt cseresznyemasszát, és a formából kilógó tésztával takarjuk be.
-
Lépés 5
A tésztát villával szurkáljuk meg, olvasztott vajjal kenjük meg, és süssük, akkor lesz kész, ha a tészta teteje aranybarna lesz.
-
Lépés 6
Miután kihűlt, kés segítségével óvatosan vegyük ki a formából.
A cseresznyés tortát tálalhatjuk cseresznyével díszített vaníliafagylalttal!