Körtés sütemény
- kb. 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 22 x 22 cm-es sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 5-6 db kisebb körte hámozva, felezve, magozva
- 1/4 l fehér száraz bor
- 1/2 l víz
- 150 g kristálycukor
- 1 db fahéj
- szegfűszeg
- 1 db citrom
- vaj a kenéshez
A krémhez:
- 1 cs vaníliáscukor
- 1/2 l tej
- 3 ek cukor
A szószhoz:
- 100 ml málnaszirup
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A meghámozott körtét felezzük el, és a magházat vegyük ki.
-
Lépés 3
A fehérbort vízzel, szegfűszeggel, fahájjal, cukorral és a citromlével főzzük fel, adjuk hozzá a körtét, és főzzük puhára, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A vaníliakrémet a csomagoláson lévő útmutató szerint készítsük el, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
Kb. 22 x 22 cm-es sütőformát kenjünk ki vajjal. A kivajazott formát bélelük ki a tésztával, és kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
A málnaszörpöt főzzük fel, fele mennyiséget hagyjuk elfőni, így besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 7
A kihűlt tésztát töltsük meg a puding krémmel, a főtt, lecsepegtetett körtéket helyezzük rá, és a málnasziruppal díszítsük.
A maradék tésztából vágjunk kis háromszögeket, formázzunk kifliket, vagy vágjuk csíkokra, csavarjuk meg, durvaszemcsés cukorral szórjuk meg, süssük meg és fagylalttal tálaljuk.