Nagymama aszaltszilvás kalácsa
0 Bewertungen
- 30 - 40 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 kalácshoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 300 g aszalt szilva apróra vágva, rumba áztatva
- 2 ek mazsola
- 1 db nagy alma reszelve
- cukor ízlés szerint
- vaj olvasztva
- 1 tojás a kenéshez felverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és ízlés szerint édesítsük cukorral.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát tekerjük ki a tepsire a sütőpapírral együtt, és az olvasztott, langyos vajjal kenjük meg.
-
Lépés 4
Erre kenjük a tölteléket, a tésztát tekerjük fel, majd vágjuk kb. 2 cm széles szeletekre és a szeleteket helyezzük egy 26 cm átmérőjű, vajjal kikent tortaformába.
-
Lépés 5
Felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 30 - 40 percig süssük.
Tipp
A reszelt almából kissé nyomkodjuk ki a felesleges levet, mielőtt a tésztára tesszük, nehogy eláztassa a tésztát.