Adventi koszorú
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 adventi koszorúhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 1 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- Fél citrom leve
- piros és zöld ételfesték
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kb. 5 - 7 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
-
Lépés 3
A kinyújtott tésztára helyezzünk egy tányért, és vágjuk körbe, majd ezt ismételjük meg, így két egyforma nagyságú korongot kapunk. Az egyik korong közepére helyezzünk egy kisebb tányért, és vágjuk körbe, így egy kört kapunk, aminek a szélessége kb. 4 - 5 cm széles lesz.
-
Lépés 4
A nagy korong közepéből csillag alakú szaggatóval szúrjunk ki egy formát.
-
Lépés 5
A tésztakorongot és a tésztakört előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
A maradék tésztából szaggasunk 8 levélformát, és formázzunk 12 kis golyót, és ezeket is 6 - 8 percig süssük.
-
Lépés 7
A mázhoz a tojásfehérjét verjük kemény habbá, a porcukrot keverjük hozzá, és adjunk hozzá citromlevet, hogy a máz szép fényes legyen. A máz akkor jó, ha szálat tud belőle húzni. Osszuk három részre, és színezzük meg az ételfestékkel, így zöld, piros és fehér mázat kapunk.
-
Lépés 8
A kihűlt tésztákat díszítsük a mázzal, majd a kört ragasszuk a korongra, illesszük rá a méhviaszból készült gyertyákat és a mázzal színezett leveleket és golyókat.
Díszítsük koszorúnkat kedvünkre fehér mázzal, szórócukorral, vagy magvakkal.