Medvehagymás túrós táska
- kb. 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g túró
- 1 köteg medvehagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- Só, bors, szezámmag ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A medvehagymát vágjuk apróra. A tojást verjük fel, és keverjük a túróhoz, sóval és borssal ízesítsük, és adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát is.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd vágjuk fel egyenlő nagyságú négyzetekre.
-
Lépés 4
A túrós masszát kanállal halmozzuk a tésztanégyzetek közepére, majd a szemközti sarkokat hajtsuk egymásra.
-
Lépés 5
Az így elkészített táskákat tojássárgájával kenjük meg, majd szórjuk meg szezámmaggal.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben süssük szép aranysárgára. Jó étvágyat!
A medvehagyma idénye március-áprilisban van, akkor keressük frissen a piacokon, zöldségeseknél.
A receptet Fekete Diána küldte be. Köszönjük!