Paprikás “Jalousie”
- 25 - 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db sárga paprika nagy darabokra aprítva
- 2 db piros paprika nagy darabokra aprítva
- 2 nagy fej hagyma nagy darabokra aprítva
- 2 ek olaj
- 1 ek paradicsomszósz
- 1/8 l víz
- 1 tk kakukkfű aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az előkészített paprikát és hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a kakukkfüvet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a vizet, és rövid ideig főzzük. Az így elkészített tölteléket tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A leveles tésztát vágjuk két egyenlő nagyságú négyzetre. Az alapot fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. A tölteléket halmozzuk az alapra, a széleken 2 cm-t hagyjuk üresen, és tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
A másik tésztát hajtsuk félbe, és a hajtásra merőlegesen éles késsel vagdossuk kb. 1,4 cm széles csíkokra, de ne vágjuk át teljesen, hanem a széleken itt is hagyjunk 2 cm-t szabadon.
-
Lépés 5
A bevagdosott tésztát hajtsuk szét, és ezt terítsük a töltelékkel megrakott alapra. A tojással megkent tésztaszéleket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 6
Az így elkészített "Jalousie"-t tojással kenjük meg, majd előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Tehetünk a Jalousie-nkba a paprikán kívül akár cukkinit vagy padlizsánt is.