Húsos rétes
0 Bewertungen
- kb. 30 - 35 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6-8 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 1200 g darált hús
- 150 g hagyma apróra vágva
- 15 g fokhagyma összezúzva
- 6 tojás
- 300 g zsemlemorzsa
- 2 db zsemle áztatva
- Só, bors, mustár ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a hozzávalókat jól keverjük össze és ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd vágjuk félbe, így kb. 31 x 38 cm-es tésztát kapunk.
-
Lépés 4
Mindkét tésztalap közepére halmozzunk kb. 1000 g tölteléket, a szabadon maradt tésztaszéleket pedig vízzel kenjük meg, majd hajtsuk a töltelékre, végül villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor keletkező gőz eltávozhasson.
-
Lépés 5
210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
A húsos rétes friss salátával tálalva mint főétel is megállja a helyét a családi asztalon.