Túrós batyu
- kb. 20 - 25 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 db batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 350 g túró (20%-os)
- 60 g tejföl
- 20 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojás sárgája
- 35 g habfixáló
- 20 g kukoricakeményítő
- Kevés vaníliás cukor
- Csipet só
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a vajat olvasztva, de ne melegen, és jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk kb. 12 x 12 cm-es négyzetekre: hosszában háromfelé, széltében ötfelé vágjuk.
-
Lépés 4
A tésztalapok közepére tegyünk kb. 40 g túrós tölteléket, a széleket vízzel kenjük meg, majd a sarkokat hajtsuk a töltelékre, és jól nyomjuk össze.
-
Lépés 5
210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára, hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A túrós töltelékbe tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, úgy még finomabb.