Vaníliáskiflis rétes
- kb. 20 - 25 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez (4 réteslaphoz):
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 200 g briós felkockázva
- 150 g tej
- 2 tojás
- 1 csipet fahéj
- 10 g kristálycukor
- 100 g vaníliás kifli összetörve
- vaj olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejet, tojást, fahéjat, kristálycukrot keverjük össze, majd a felkockázott brióst adjuk hozzá.
-
Lépés 3
A réteslapokat fektessük az előkészített munkalapra, két lap közé kenjünk olvasztott vajat.
-
Lépés 4
A tölteléket tegyük a tésztára, majd szórjuk meg a vaníliás kifli darabkákkal, a tésztaszéleket hajtsuk be és tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 5
A kész rétest olvasztott vajjal kenjük meg, és a külsejét is szórjuk meg kevés vaníliás kifli törmelékkel.
-
Lépés 6
A rétest előmelegített sütőben 170 °C-os sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Ezt a rétest téglalap vagy kör alakú tortaformában is süthetjük. Ezzel szépen egyben tartjuk a rétest, illetve szép formát is ad, ha a kör alakú tortaformában csiga alakban helyezzük el.