Marhaszelet rétestésztában
- kb. 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 4 szelet marhahús darabonként kb. 200 g
- 4 mogyoróhagyma finomra vágva
- 1 db nagy sárgarépa vékony csíkokra vágva és blansírozva
- 1 ek. kristálycukor
- 1 tk rozmaring aprítva
- 1/8 l vörösborecet
- Só és bors
- Vaj a kenéséhez olvasztva
- olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marhahús szeletek mindkét oldalát süssük át olajban kb. 1 percig, majd sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A mogyoróhagymát olajon süssük üvegesre, adjuk hozzá a kristálycukrot és a rozmaringot, és öntsük fel a vörösborecettel. Sóval és borssal ízesítsük, és főzzük össze.
-
Lépés 4
Hússzeletenként 1 réteslapot terítsünk a munkalapra, és vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
A blansírozott és kihűlt sárgarépacsíkokat tegyük a réteslapok közepére, tegyük rá egy szelet húst, majd erre a hagymát.
-
Lépés 6
A rétestésztát hajtsuk a húsra, vajjal kenjük meg és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 10 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálaljuk színes salátalevelekkel!