Pikáns réteskosárkák
- 5 - 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
- 1 cs. friss sajtkészítmény
- 1 cs. friss sajtkészítmény zöldfűszerekkel
- joghurtos-zöldfűszeres mártogató
- bors
- vaj a kenéshez
- olívabogyó
- paprika csíkokra vágva, tetszés szerint
- sárgarépa csíkokra vágva, tetszés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss sajtkrémhez keverjük hozzá a borsot.
-
Lépés 3
A formákat olvasztott vajjal kenjük ki.
-
Lépés 4
A tésztalapokból vágjunk négy négyzet alakú lapot, és az így kapott lapokat helyezzük négyesével egymásra, de közéjük kenjünk vajat, majd tegyük a formákba.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 5 - 10 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
A kihűlt kosárkákat ízlés szerint töltsük meg sajtkrémmel, mártogatóval vagy zöldfűszeres sajtkrémmel, és díszítsük a csíkokra vágott zöldségekkel.
Ha mártogatóssal töltjük meg a kosárkákat, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a töltelék, nehogy hamar eláztassa a réteslapokat. Amint elkészül, azonnal tálaljuk.