Marcipános rétes stanglik

Marcipános rétes stanglik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 200 g aszalt datolya félbevágva, vagy aszalt füge, sárgabarack..
  • 200 g marcipán durvára reszelve
  • 1 narancs héja reszelve
  • 1 tk gyömbér frissen őrölve
  • 100 g mogyoró aprítva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A datolyát, marcipánt, reszelt narancshéjat és a gyömbért keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A réteslapokat hosszában felezzük el, egyenként kenjük meg tojással, kenjük rá a masszát, majd szorosan tekerjük fel.

  4. Lépés 4

    A stanglikat kenjük meg tojással, aprított mogyoróval szórjuk meg és előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk a marcipános stanglit finom mézes krémmel. Ehhez nem kell mást tennünk, mint 250 ml mascarponét 2 evőkanál mézzel simára keverni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!