Pikáns rétestekercsek
- kb. 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 - 15 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g túró
- 1-2 köteg snidling felaprítva
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túróhoz keverjük hozzá az aprított snidling felét, fűszerezzük, töltsük habzsákba és tegyük a hűtőbe.
-
Lépés 3
A réteslapokat terítsük egy konyharuhára, és vágjuk fel kb. 3 cm széles csíkokra.
-
Lépés 4
A roládsütő formákat kenjük meg vajjal, és tekerjük rá a rétescsíkokat.
-
Lépés 5
A feltekert tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük aranybarnára. A kész, de még meleg tekercseket óvatosan húzzuk le a formákról, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 6
A tekercseket töltsük meg a túrós töltelékkel, a végeit mártsuk a maradék snidlingbe.
Ha nem vegetáriánus változatot szeretnénk készíteni, a tölteléket dúsíthatjuk sonkával, sajttal, hagymával.