Pizzagyűrűk fetával, szalonnával és paradicsommal
- kb. 20 - 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g paradicsom felkockázva
- 100 g szalonna felkockázva
- 150 g fetasajt
- 100 g kukorica
- Zöld olivabogyó magozva
- 1 köteg póréhagyma karikára vágva
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paradicsomot mossuk meg, és kockázzuk fel. A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikákra.
-
Lépés 3
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire.
-
Lépés 4
A paradicsomot, póréhagymát, szalonnát, kukoricát és olívát tegyük a tésztára.
-
Lépés 5
Kevés sóval és borssal fűszerezzük, majd a fetasajtot is morzsoljuk rá. Az így előkészített pizzát hosszában tekerjük fel, majd a sütőpapírt távolítsuk el.
-
Lépés 6
A feltekert tésztát vagdossuk be, de ne vágjuk át!
-
Lépés 7
A tekercsből formázzunk gyűrűt, a végeket nyomjuk össze. Kevés liszttel hintsük meg, és pár helyen szurkáljuk meg.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük készre.
A pizzatésztát a feltétek alatt megkenhetjük és kis fokhagymás tejföllel.