Mini pizzarétes vegetáriánus töltelékkel
- 15 - 20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 150 g piros és sárga olajos pácban összevágva
- 60 g gyöngyhagyma savanyúság összevágva
- 70 g fetasajt morzsolva
- 50 g fekete olivabogyó magozva
- 1 tk kakukkfű
- 20 csepp TABASCO® piros csípős paprika szósz (ízlés szerint módosítható)
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az összes hozzávalót összekeverjük és ízlés szerint sóval-borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire és vágjuk 4 egyforma nagyságú darabra.
-
Lépés 4
A keveréket a tészta alsó harmadán eloszlatjuk úgy, hogy körbe egy vékony csíkot üresen hagyunk.
-
Lépés 5
A tészták széleit jobb és bal oldalon behajtjuk és a tésztát alulról feltekerjük, mint egy rétest. Sütés előtt megkenjük a tésztát egy kevés pácolajjal.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A pizzarétest joghurtból, fokhagymából és oregánóból készült mediterrán mártogatóssal tálaljuk! Használjunk friss kakukkfüvet, amelyet akár otthon is termeszthetünk a konyhaablak párkányában cserépben.