Édes gyümölcsös háromszögek
- kb. 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6-8 háromszöghöz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- kb. 250 g friss idény szerinti gyümölcs
- 250 g mascarpone
- 40 g porcukor
- 100 g tejszín
- 1 citrom héja reszelve
- 1 citrom leve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mascarponet, porcukrot és tejszínt keverjük össze, töltsük habzsákba és kis időre tegyük hűtőbe.
-
Lépés 3
A leveles tésztát vágjuk fel kis háromszögekre, úgy, hogy mindegyik süteményhez 2 db lesz szükséges.
-
Lépés 4
A háromszögeket felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
-
Lépés 5
A készre sütött tésztát tegyük félre hűlni. Miután kihűlt, a habzsákkal vigyük fel a krémet egy-egy háromszögre, friss gyümölccsel díszítsük, majd tegyünk rá egy másik háromszöget.
Ha aprított citromfüvet is adunk hozzá, különleges aromájú, harmonikus desszert lesz az eredmény. Ha a felső lapot csokoládé- vagy cukormázzal díszítjük, senki nem tud majd ellenállni!