Mézeskalács doboz
- kb. 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 dobozhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 1 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- Fél citrom leve
- színes szórógyöngyök
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát lisztezett munkalapon 5 - 7 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
-
Lépés 3
Vágjunk két egyforma nagyságú téglalapot az alapnak és a tetőnek, ill. két - két azonos méretű téglalapot a doboz oldalainak, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
A tojásfehérjét keverjük össze a porcukorral és a citromlével, és ezzel a mázzal építsük össze a doboz elemeit. Ahhoz, hogy a doboz stabil legyen, az oldalelemeket kívülről és belülről is kenjük meg a mázzal, és hagyjuk teljesen megszáradni.
-
Lépés 6
A maradék mázzal és szórógyöngyökkel díszítsük a dobozt ízlés szerint.
A díszítéshez használhatunk még akár mandulát, diót, cukrotott cseresznyét, smarties csokikat is.